Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

                                       
      Δράμα  26  Ιουνίου  2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 2013

Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, 26 Ιουνίου, η οποία καθιερώθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του 1987 ως η ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται η προσπάθεια....
Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, 26 Ιουνίου, η οποία καθιερώθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ του 1987 ως η ημέρα κατά την οποία κορυφώνεται η προσπάθεια ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις από την χρήση των ναρκωτικών, βρίσκει τον τόπο μας και την χώρα να βιώνει για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Ανεργία, οικονομική ανέχεια, διάλυση κοινωνικών δομών και άλλοι παράγοντες που συναποτελούν στοιχεία της κρίσης συνθέτουν ένα περιβάλλον ανασφάλειας, ιδιαίτερα για τους νέους, αβεβαιότητας για το παρόν και το μέλλον, ένα περιβάλλον το οποίο δημιουργεί και ευνοεί αιτίες για κάθε είδους εξάρτηση (τζόγος, διαδίκτυο, σχολική βία), την χρήση ουσιών αλλά και βίαιες παραβατικές συμπεριφορές.
Η ανάγκη λοιπόν της κοινωνίας για παρεμβάσεις σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρόληψης εξαρτητικών συμπεριφορών είναι πιο έντονη και επιτακτική σήμερα. Παρεμβάσεις οι οποίες υλοποιούνται από τα 72 Κέντρα Πρόληψης που αποτελούν σημαντικές δομές παροχής δωρεάν υπηρεσιών πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας.
Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Δράμας με την επωνυμία «ΔΡΑΣΗ», ενταγμένο στο δίκτυο του ΟΚΑΝΑ, ιδρύθηκε με την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’& Β’ βαθμού, τους επιστημονικούς συλλόγους του τόπου, της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και του Επιμελητηρίου. Με ευθύνη, συνέπεια, σοβαρότητα και δέσμευση και εκπληρώνοντας τον ρόλο του επίσημου εγκεκριμένου φορέα προγραμμάτων πρόληψης το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΡΑΣΗ» απευθύνεται στην κοινωνία του νομού Δράμας για στήριξη του έργου της.

Προτεραιότητα στην προστασία των εφήβων και των νέων, προτεραιότητα στην ενδυνάμωση του ρόλου της οικογένειας και του σχολείου για να θωρακιστούν με ένα πλέγμα προστασίας τα παιδιά μας απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση. Η υπόθεση της πρόληψης μας αφορά όλους και το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν.                                     Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου